- Čebulnice - ko odcvetijo ~ Vrtnarjenje - Bio Vrt

sobota, 5. maj 2012

Čebulnice - ko odcvetijo

Odcvetelim čebulnicam (tulipani, narcise,..) odrežemo odcvetele cvetove oziroma stebla, da se rastline nebi preveč izčrpale z ravijanjem semen. Vendar je treba paziti. Liste čebulnic lahko odrežemo šele, ko popolnoma porumenijo, saj to pomeni, da si je rastlina že nabrala hranila za naslednje leto.


tulipani



Čebulice Narcis naj ostanejo na gredi tudi čez poletje. Pri čebulicah Tulipanov pa moramo biti malo bolj pazljivi. Tulipani bolje uspevajo v peščeni za vodo prepustni zemlji. Če pa je poletje mokro lahko čebulice napade plesen in "propadejo". Torej, če zemlja kjer smo posadili tulipane ni rahla in prepustna, jih je bolje čebulice, ko se listi posušijo izkopati, posušiti ter shraniti v temen, suh in hladen prostor, kjer počakajo do jeseni, ko jih ponovno posadimo.

narcise




Če se odločamo med Tulipani in Narcisami in želimo imeti čim manj dela je bolje izbrati Narcise, saj jih miši in voluharji ne marajo in niso tako občutljive kot Tulipani. Tudi če jih malo poškodujemo, si čebulice Narcis opomorejo, med tem ko so čebulice Tulipanov občutljivejše.

Zunanje lončnice
Čebrovke
Lončnice in Čebrovke - mesec maj

0 komentarji:

Objavite komentar