Photo by: Freedigitalphotos.net |
Lovorjevi listi so zelo dišavni in močnega vonja.
Z Lovorjevimi listi začinimo fižolove jedi, juhe, obare, ričet, joto, golaž, mesne omake,.. Je sestavni del kvaš in marinad. Dodajamo ga tudi v kis vloženi zelenjavi. Čaj iz Lovorjevih listov blaži živčno napetost.
Sorodne objave:
Začimbe in zelišča - osnove
Bazilika - zdravilni učinki, skrb, uporaba
Peteršilj - zdravilni učinki, skrb, uporaba
Poprova meta - zdravilni učinki, skrb, uporaba
Rožmarin - zdravilni učinki, skrb, uporaba
Žajbelj - zdravilni učinki, skrb, uporaba
Timijan - zdravilni učinki, skrb, uporaba
Majaron - zdravilni učinki, skrb, uporaba
Melisa - zdravilni učinki, skrb, uporaba
Kdaj pa se presaja?
OdgovoriIzbriši